Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyári hajápolás

2010.05.14

http://www.lapok.net/lapok-szekszard/Szepseg-Lapok/haj1.jpg

Hajmosás

 

A nyári hajápolás első lépéseként lágyan tisztító sampont, majd savas kémhatású kondicionálót használj, hogy a haj PH-értéke visszaálljon a normál értékre. A tápláló-hidratáló sampon könnyedén tisztítja a fejbőrt és a hajat. Hatóanyagai a jojobaolaj, az aloé vera-gél és a búzakorpa. Feltétlenül napi használatra alkalmas sampont válassz, hiszen minden strandolás után kötelező a hajmosás.

 

 Hajvédelem

 

A napsugárzás, illetve az ibolyántúli sugarak ellenszerezz be speciális olajokat – víztaszító alkotóelemei megakadályozzák a szálak só és klór okozta sérülését. Az olajok körbeveszik a hajat, biztosítják annak nedvességtartalmát, amelyek védenek a napsugárzás és a sós tengervíz káros hatásaitól. Fontos, hogy a termék UV-szűrővel legyen ellátva.

 

 Hajápolás

 

A haj rugalmassága és puhasága annak víztartalmától, proteinkészletétől és egészségi állapotától függ. A regeneráló pakolás visszaállítja a haj szárítás során elveszett nedvességtartalmat. Lággyá, hajlékonnyá teszi a frizurát. Használat előtt tépj ki egy hajszálat és feszítsd ki. Ha nem szakad el könnyen, hanem kicsit megnyúlik, akkor egészséges. Ha viszont elszakad, sok vizet veszített– például a túlzásba vitt napozás hatására vagy a mértéktelen és főleg helytelen kezelések miatt. Mindenképpen használj hajtápláló krémet, pakolást: napozás, fürdés után táplálják a bőrt, regenerálják a károsodott hajat, nyugtatják a fejbőrt. Szakíts időt kéthetente egy-egy intenzív kúrára.