Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan védekezzetek?

2010.02.07

A szeretkezés, vagyis a szex az örömszerzésről szól, de nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy könnyedén lehet - idő előtt - kisbaba is a dologból. Vannak olyan párok, akiknél határozottan ez a cél, de a többség egyelőre még elkerülné ezt. Mindkét esetben szükség van arra, hogy pontosan tudjuk, mi miért és hogyan történik. Íme, néhány lehetséges módszer.

 

http://fogamzasgatlas.repeta.hu/files/image/ovszer.jpg

ÓVSZER:

Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: A legegyszerűbb, legpraktikusabb, könnyen beszerezhető és hozzáférhető. Használata sem kíván bonyolult ceremóniát, de némi figyelmet (és fegyelmet) mindenképp kíván. A lányok többsége ragaszkodik hozzá, a fiúk szívesebben zuhanyoznának esőkabátban, vagy mosnának lábat zokniban, mint hogy ezt használják. A kifogások tárháza kimeríthetetlen csakúgy, mint a használat mellett szóló észérveké. Ugyanis megfelelően használva megbízhatóan véd a nem kívánt terhességtől és a nemi betegségektől is.

MEGSZAKÍTOTT KÖZÖSÜLÉS:

Ennél a védekezési módszernél a magömlés előtt a péniszt ki kell(ene) húzni a hüvelyből. Nagy önuralomra van szükség hozzá, de mivel a szex éppen arról szól, hogy egy kicsit elveszítjük a fejünket, ez nem mindig szokott működni. Ráadásul a magömlés előtt távozhat előcsepp is a péniszből, amely már spermiumokat is tartalmazhat.
Ez a megoldás kevésbé megbízható, hiszen nem véd a terhességtől és a nemibetegségektől sem.

 


NAPTÁRMÓDSZER: A pedagógia lényege: a szigor. Komolyra fordítva önfigyelést követel, s találgatások széles választékát hordozza magával. A fogamzás valószínűsége a tüszőrepedés körüli napokban (tüszőrepesés: a 28 napos menstruációs ciklus 14. napján) van, azaz kábé a ciklus 10-20. napja között nagy. Ekkor a szexuális aktustól is tartózkodni kell! Nem megbízható, hiszen nem véd a terhességtől és a nemibetegségektől sem.

 

http://kepek.erdon.ro/kepek/news-20071215-03122411-image.jpg

FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTÁK:

Több típusa ismeretes, melyek többsége orvosi utasításra szedhető. Mivel szinte személyre szabott, nagyon megbízhatóan véd a nem kívánt terhességtől, de nem nyújt védelmet a nemibetegségektől.

SPIRÁL:

Ez egy méhbe helyezhető mechanikus eszköz, ami megbízhatóan véd a nem kívánt terhességtől, de nem véd a nemibetegségektől.


PESSZÁRIUM, ZSELÉK, STB.:


Nem megbízható, hiszen nem véd a terhességtől és a nemibetegségektől sem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.